Rybí koláč

Rýchly recept, ktorý pripravíme v jednom hrnci. Ideálne na prípravu v bubline, keď pracujeme z domu, staráme sa o školopovinné dieťa a zároveň chystáme obed.

Ingrediencie

4 – 6 filetov mrazenej ryby
4 zemiaky
1/2 póru
1 cibuľa
1 hrnček mrazenej zeleniny
1 vrecko polievky do hrnčeku
1 PL masla
šťava z ½ citróna
kúsok syra
soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika

Postup prípravy

Rúru dáme vyhriať na 220 stupňov. Vyberieme filety z mrazničky a opláchneme ich v teplej vode. Namočíme rybku v citrónovej šťave, osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou. Očistíme a nakrájame zemiaky a dáme variť so soľou. Potom nakrájame nadrobno cibuľu a opražíme na panvici s kovovou rúčkou. Pridáme na ňu mrazenú zeleninu. Prikryjeme pokrievkou.

Zatiaľ nakrájame asi polovicu póru. Nezáleží na tom, či použijete bielu časť alebo zelenú, obe sú chutné. Nasypeme na zeleninu a pridáme filety rýb. Necháme ich zatiahnuť z každej strany, približne tak po 2 - 3 minútach, podľa hrúbky filiet. Naozaj netreba dlho, ešte sa budú tepelne upravovať.

Potom v malom zaváracom poháriku zmiešame polotovar - polievku do hrnčeka s deci vody a vylejeme na zmes v panvici. Zemiaky nahrubo rozmačkáme a ak treba dochutíme a pridáme za lyžicu masla. Následne ich len tak pohádžeme na rybu a zeleninu v panvici. Ak nemáme panvicu s kovovou rúčkou, tak zmes presypte do zapekacej misky až potom na ňu dajte zemiaky.

Teraz dáme pripravenú zmes do rúry. Pečieme 30 minút a potom zmeníme funkciu na teplovzdušné pečenie alebo na gril ešte na 10 - 15 minút, aby sa vršky zemiakov jemne pripiekli. Keď je koláč upečený, necháme ho chvíľu vychladnúť a podávame.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom