Šalát coleslaw

Ingrediencie

1 ks biela hlávková kapusta

1 ks cibuľa

2 ks mrkva

1 téglik jogurt

2 PL majonéza

1 KL citrónová šťava

1 PL cukor

soľ

mleté čierne korenie






Postup prípravy

Kapustu očistíme a nastrúhame najemno alebo nadrobno nakrájame. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a mrkvu nastrúhame na hrubšom strúhadle.

V miske zmiešame jogurt, majonézu, citrónovú šťavu, cukor, soľ a korenie podľa chuti.

Zálievku ochutnáme, prípadne ešte dochutíme. Zálievkou zalejeme šalát, poriadne ho premiešame a vložíme aspoň na hodinu do chladničky.

Vhodné ako príloha alebo šalát k mäsu alebo k rybe.

Podobné recepty

Karfiolová krémová omáčka na cestoviny

Čokoládovo pekanové cookies

Smažená ryža s bravčovým mäsom

Chrumkavé patizónové placky