Šalátový wrap

Vzdať sa príloh môže byť ťažké. Ale zaujímavé servírovanie a správne nakombinovanie bielkovín a vlákniny dokážu človeka skvelo zasýtiť.

Ingrediencie

400 g kuracích pŕs
1 PL citrónovej šťavy
1 PL olivový olej
soľ, mleté korenie, granulovaný cesnak
sezamové semienka

hlávkový šalát, alebo ľadový šalát

zmes zeleniny:
mrkva
jarná cibuľka
biela redkvička

Omáčka/dip:
1PL olivový olej
1 ČL medu
2 PL arašidového masla s kúskami arašidov
1 strúčik cesnaku
sójová omáčka, soľ, mleté korenie

Postup prípravy

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a necháme ich marinovať v marináde aspoň 15 minú. Marinádu pripravíme zmiešaním citrónovej šťavy, olivového oleja, soli a korenia. Potom kuracie prsia opražíme na rozpálenej panvici a na záver posypeme sezamovými semienkami.

Listy šalátu opatrne oddelíme a pripravíme ich ako misky. Poukladáme naň na prúžky nakrájanú zeleninu. Môžeme použiť akúkoľvek máme radi a pokojne môžeme pridať aj syr, či artičoky. Na kúsky zeleniny poukladáme kuracie prsia.

Suroviny na omáčku zmiešame a dochutíme sójovou omáčkou, soľou a korením.

Skvelé jedlo na jedenie rukami, pred každým sústom si ho vždy namočme do omáčky.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom