Škoricové rezy

Chceli sme so Sofinkou urobiť radosť tatinovi a podarilo sa! V hlavnej úlohe jeho obľúbená škorica.
Milujem ich za každú pochvalu a vylízaný tanier, posúva ma to vpred ♥

Ingrediencie

CESTO:

5 vajec

4 PL vlažná voda

1 vanilka

2,5 PL mletá škorica

85 g hladká múka

65 g škrob

150 g kryštálový cukor

1 PDP



KRÉM:

500 g mascarpone

500 ml smotana na šľahanie

2 dcl silná uvarená káva

2 škoricové cukre

240 g dlhé piškótyy

1 dcl Amareto

1 stužovač šľahačky

Postup prípravy

CESTO: Žĺtka vymiešame s vanilkou a cukrom, pridáme vodu, múku s PDP a všetky ostatné suroviny. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Pečieme na papieri na pečenie pri 200 stupňoch cca 30 minút.

KRÉM: Vyšľaháme smotanu so stužovačom a škoricovým cukrom, primiešame ju k prešľahanému mascarpone.

Uvaríme kávu do ktorej pridáme Amareto, necháme vychladnúť. Na korpus navrstvíme polovicu plnky, na ktorú vrstvíme piškóty omáčané v káve. Na piškóty natrieme zvyšný krém. Pofŕkame slaným karamelom, alebo posypeme škoricou. Dobrú chuť !

Podobné recepty

Karfiolová krémová omáčka na cestoviny

Čokoládovo pekanové cookies

Smažená ryža s bravčovým mäsom

Chrumkavé patizónové placky