Slimáčie dvojičky

Keď rolujete cesto z oboch koncov a nakoniec rolku rozrežete, vzniknú slimáčie dvojičky. ღ

Ingrediencie

1 lístkové cesto
1 bielko
100 g tvrdého syru
soľ, mletá červená paprika, sezam

Postup prípravy

Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko a potrieme bielkom. Osolíme, posypeme mletou červenou paprikou. Ale môžeme použiť aj korenie na grilovanie, prípadne iné obľúbené. Posypeme nastrúhaným syrom a začneme rolovať z protiľahlých strán. Snažíme sa dotiahnuť cesto, aby bolo pevne zrolované. Keď sa "rolky" stretnú, dobre pritlačíme, aby držali pokope. Potrieme bielkom, posypeme korením a sezamom. Nakoniec narežeme na pásiky o hrúbke 1,5 cm.

Pásiky poukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Jemne ich pritlačíme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi na 15 minút. Syr môže vytiecť, ale to nevadí, patrí to k slimáčikom. Necháme ich dobre vychladnúť a až potom ich poukladáme z plechu na tanier.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom