Snehové pusinky

Obľúbené snehové pusinky sú obľúbený dezert vhodný nielen na Vianoce a na Veľkú noc.

Ingrediencie

3 studené vaječné bielka
220 g krupicového cukru
citrónová šťava

Postup prípravy

Misku a metličku kuchynského robota poutierame citrónovou šťavou. Rúru predhrejte na 200 stupňov. Plech vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne naň vysypeme cukor. V rúre ho nehcáme presne 7 minút.

Hneď potom začneme šľahať bielky na najnižšom stupni. Po 3 minútach zvýšime rýchlosť na polovicu a pol minúty pred koncom ohrievania prepneme mixér na najvyššiu rýchlosť. Vyberieme cukor z rúry nížime teplotu na 100 stupňov. Potom po jednej lyžičke pridávame k vaječným bielkam a miešame. Po každej lyžičke mixujeme aspoň 10 sekúnd. Keď sme minuli všetok cukor, necháme robot miešať na stredných obrátkach ešte 5 až 10 minút. Ak chceme farebné pusinky tak zmes rozdelíme a prifarbíme, ideálne gélovými pusinkami.

Tuhé cesto naplníme do zdobiaceho vrecka a pusinky vytláčame na plech vyložený papierom. Nechávame medzeru medzi pusinkami, aby sa nepreilepili k sebe. Pečieme vo vyhriatej rúre na 100°C asi 35 minút. Potom rúru vypneme a v žiadnom prípade neotvárame. Pusinky takto sušíme ešte 15 minút až potom ich vyberieme z rúry. Treba si však dĺžku pečenia odskúšať na vlastnej rúre, každá pečie inak.

Podobné recepty

Kysnuté slivkovo makové koláčiky

Špaldové medovníky

Mandľové medovníky

Orechový trený koláč