Šošovicová polievka s kukuricou

Skvelá polievka v dvoch verziách.
Pre deti so sladkou chuťou kukurice a pre dospelých so štipkou chilli.

Ingrediencie

1 hrnček červenej šošovice
1 sladký zemiak
2 mrkvy
1/2 hrnčeka kukurice.
polovica póru
olej, hrsť čerstvej petržlenovej vňate, kurkuma, mleté čierne korenie, soľ
podľa chuti chilli papričky v dospeláckej verzii

Postup prípravy

Polovicu póru nakrájame na jemno a podusíme na oleji, pridáme mrkvu, ktorú sme nakrájali na malé kocky. Ak robíme verziu pre dospelých, pridáme nadrobno nakrájanú chilli papričku. Mierne podusíme a pridáme na malé kocky nakrájaný batát. Zalejeme vodou, pridáme korenie a chvíľu povaríme. Keď je mrkva uvarená asi tak na polovicu, pridáme hrnček červenej šošovice a varíme, kým nie je zelenina mäkká. Na koniec pridáme kukuricu a necháme ju len minútku prevariť. Posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom