Šošovicové quinoto so šampiňónmi

Alternaíva k rizotu je quinoto, Kombináciou quinoi a červenaj šošovice dostaneme jedlo plné vlákniny a bielkovín.

Ingrediencie

1/2 hrnčeka quinoa
1/2 hrnčeka červenej šošovice
1 červená cibuľa
150 g šampiňónov
5 ks sušených paradajok v oleji
1 hrsť klíčkov (hráškových)
1 PL kokosový olej
soľ, mleté čierne korenie

Postup prípravy

V jednom hrnci uvaríme quinou v osolenej vode. Varíme približne 10 - 15 minút. Ak máte červenú quinou tak minimálne 15 minút. V druhom hrnci uvaríme šošovicu, tiež v osolenej vode, približne 10 minút. Dáme pozor, aby sme ju neprevarili na kašu.

Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Podusíme na kokosovom oleji. Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny (môžu byť aj väčšie kúsky). Osolíme a okoreníme, pár minút podusíme pod pokrievkou. Netreba dlho cca 3 - 5 minút, záleží od veľkosti kúkov.

Quinou zmiešame s červenou šošovicou a naložíme na tanier. Pridáme na pásiky pokrájané sušené paradajky, podusené šampiňóny a posypeme klíčkami.

TIP: Quinoto chutí aj s čerstvými paradajkami. Prípadne ich môžete pridať k šampiňónom a dve minúty spolu podusiť.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom