Špenátové muffinky

Bezlepkový a bezlaktózový recept. ღ

Ingrediencie

4 vajcia
4 hrste baby špenátu
1 strúčik cesnaku
1 menšia červená cibuľa
20 g pecorino/parmigiano
2 PL ryžovej múky alebo hladkej múky
soľ, mleté čierne korenie

Postup prípravy

Cibuľu nakrájame na mesiačiky a opražíme na oleji, pridáme rozotretý cesnak. Keď začne cesnak rozvoniavať, pridáme do panvice baby špenát. Panvicu prikryjeme pokrievkou a dáme preč z ohňa.

Bielka vyšľaháme do tuhej peny so štipkou soli. Primiešame žĺtka, múku a nastrúhaný syr. S lyžicou primiešame sparený špenát a ochutíme soľou a korením. Lyžicou naplníme muffinové košíčky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme približne 15 - 20 minút.

Podobné recepty

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz