Špenátové slimáčiky s riccotou

Ingrediencie

na plnku:
1 balíček baby špenátu
125 ml ricotty
2 ks lístkového cesto
2 vajcia
na dochutenie: soľ, granulovaný cesnak, mleté čierne korenie
na cesto:
1dl oleja
1 strúčik cesnaku
korenie na grilovanie

Postup prípravy

Ricottu zmiešame s vajíčkami a dochutíme podľa vašej chuti. Primiešame baby špenát. Nemusíme ho trhať, pri tepelnej úprave sa scvrkne.

Lístkové cesto vyvaľkáme a potrieme olejom, do ktorého sme namočili prepasírovaný cesnak.. Posypeme grilovacím korením a zrolujeme na pevno. nakrájame na slimáčky o hrúbke 2 - 3 cm.

Potom si pripravíme zapekaciu misku o priemere 25 - 30 cm. Vyložíme ju papierom na pečenie a začneme ukladať slimáčiky po obvode. Neukladáme ich veľmi natesno, pečením narastú. Tie, ktoré sa nám nezmestili uložíme do stredu.

Ricottovú zmes vylejeme do voľného priestoru zapekacej misky a jemne ňou potrasieme, aby sa zmes dostala všade. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 20 - 30 minút.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom