Srdiečka plnené čokoládou

Len dve ingrediencie a skvelý dezert pre mlsný jazýček je na svete.

Ingrediencie

1 lístkové cesto
50 g horkej čokolády
50 g bielej čokolády

vajce na potretie

Postup prípravy

Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, alebo kúpime už vyvaľkané cesto. Čokoládu nalámeme na malé kocky. Položíme jednu kocku bielej a jednu horkej čokolády vedľa seba a vytvoríme si tak 8 dvojíc na polovici cesta. Druhou polovicou cesta ich prikryjeme a ozdobnými vykrajovátkami vykrojíme srdiečka, alebo iné tvary.

Plech vystelieme papierom na pečenie a naň poukladáme srdiečka. Tie na záver potrieme vyšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 230 °C asi 15 minút, kým srdiečka nie sú zlatisté.

Podobné recepty

Kchachapuri – syrový chlieb

Syrovo cesnakové buchty

Focaccia s pečeným cesnakom

Syrové motance