Srdiečkové prekvapenie

Tento recept je úžasne jednoduchý a neuveriteľne chutný.
Nemusíte ho robiť len na Valentína a môžete ho zmotať aj do slimáčika.

Ingrediencie

1 lístkové cesto
300g pomletého mäso
100 g pomletého údeného eidamu
1 vajce
soľ, mleté korenie, korenie na grilovanie, sezam na ozdobu

Postup prípravy

Ak sme nekúpili vyvaľkané cesto, tak ho vyvaľkáme na obdĺžnik na hrúbku asi 3mm. Rozdelíme na dva dlhé pásiky o šírke asi 10 -13 cm. Kraje cesta potrieme vajíčkom, aby sa dobre zlepilo po zavinutí.

Mleté mäso, syr a vajce zmiešame spolu. Ak ej treba dochutíme soľou a mletým korením. Rozdelíme sa zmes na dve polovice. Jednu rozotrieme na jedno cesto a druhú na druhé cesto. Teraz cesto zvinieme na dlhý slížik a konce dobre utlačíme.

Slížik preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Teraz ho uchopíme na oboch koncoch a začneme ho stáčať ako slimáčika smerom dnu z obidvoch strán tak, aby sme vytvorili srdce. Špic srdca, môžeme vytvarovať stlačením. Povrch potrieme vajíčkom a môžeme posypať pikantným korením alebo sezamom. Druhú časť cesta pripravíme rovnako.

Obe srdcia sa nám zmestia na jeden plech. Dáme ich piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme do zlatista, približne 20 minút.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom