Šťavnaté kuracie rezne

Ingrediencie

1 kuracie prsia
1 strúčik cesnaku
1 hrsť mletých mandlí alebo vlašských orechov
2 hrste strúhanky
soľ, mleté čierne korenie, olivový olej

Postup prípravy

Cesnak pretlačíme a zmiešame so strúhankou. ak nemáme strúhanku, vyrobíme si ju. Zoberieme staršie rožky, nemusia byť úplne vysušené, ale mali by byť tak tvrdé, že už nemáme chuť sa do nich zakusnúť :). Hodíme do mixéra spolu s cesnakom a rozmixujeme na drobnú drť. Nevadí, ak zostanú kúsky rozdielnej veľkosti.

Kuracie prsia mierne naklepeme. Potrieme olivovým olejom, osolíme. Zoberieme si papier na pečenie a na polovicu nasypeme našu strúhanku s cesnakom. Dáme ich na veľkosť rozklepaných rezňov. Na rezeň nasypeme trochu strúhanky a prikryjeme druhou polovicou papiera. Znova rozklepeme tĺčikom na mäso, alebo valčekom. Ak máte úsporné vybavenie kuchyne, pokojne vyklepte hrnčekom, či vlastnou päsťou. :)

Rozohrejeme panvicu, dáme na ňu za lyžicu oleja a opražíme rezne z každej strane asi 3 - 5 minút, záleží od hrúbky rezňa. Podávame s ryžou, zemiakmi, či šalátom.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom