Strapaté batátové hranolčeky

Prečo sú strapaté? Nastrúhaný syr nezbedne vytŕča von a pripomína mi to nezbedné detské vlásky. ㋡

Ingrediencie

1 veľký batát

Marináda:
2PL olivový olej
1/2 šťavy z citrónu
soľ, mleté čierne korenie, čili vločky, zaúdená mletá paprika… akékoľvek obľúbené korenie

Na obalenie:
kukuričná strúhanka
strúhaný syr peccorino alebo iný syr, ktorý sa nerozteká

Bylinkový dresing:
120 g kokosového jogurtu
soľ, mleté korenie
čerstvé bylinky – pažitka, tymián… alebo aké máte radi

Postup prípravy

Batát prerežeme najskôr pozdĺžne na polovicu a potom krájame na mesiačiky o hrúbke cca 4 mm. Ak sú príliš široké, tak ich predelíme na polovicu.

Suroviny na marinádu zmiešame v hlbokom tanieri a dochutíme korením podľa vlastnej chuti. Odporúčam aj verziu s tekvicovým olejom a sušeným cesnakom. V takomto prevedení sú skvelé na večerné posedenie pri vínku. Pripravíme si aj strúhanku so strúhaným syrom a dáme najlepšie na papierový obrúsok, aby sa nám hranolčeky dobre obaľovali.

Nakrájané hranolčeky namáčame do marinády a hneď ich obaľujeme v kukuričnej strúhanke. Potom ich ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ak je treba pred pečením ich postriekame olejom, aby nebola strúhanka suchá. Strapaté hranolčeky pečieme vo vyhriatej rúre na 230°C približne 15 -20 minút.

Marinádu pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií a necháme ju v chladničke, kým sa hranolčeky nedopečú.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom