Strongbow Jahoda

Letné osvieženie pre dospelých. Krémový dezert s jahodami a Strongbow.

Ingrediencie

6 veľkých jahôd
150 ml Strongbow red berries
250 g ricotty
6 keksíkov Lotus
1 hrsť nasekaných mandlí
3 PL cukru
1 PL želatíny v prášku alebo 2 plátky želatíny

Postup prípravy

Tento dezert je pripravený vo väčšej miske, pre dvoch. Ale pokojne ho naservírujte do dvoch. Ricottu zmiešajte s cukrom, môžete použiť aj ochutený mandľový. Mandle nasekajte na drobno. 6elatínu nasypeme do malého hrnčeka a zalejeme pár lyžicami vody. Necháme stáť asi 10 minút, aby sa želatína nasiakla.

Na dno misky nalámeme 3 kusy karamelových keksov. Ak nemáte túto značku, použite akékoľvek keksíky, ktoré máte radi. Polejeme ich lyžicou nápoja Strongbow. JEdnu jahodu nakrájame na plátky o hrúbke asi 3 mm a položíme na keksy. Teraz dáme polovicu ricotty s cukrom. Posypeme nasekanými mandľami a nalámeme zvyšné kekse. Pokryjeme druhou polovicou ricotty. Jahody pozdĺžne rozkrojíme na štvrtiny a poukladáme na ricottu ako rozkvitnutú ružu. potom odložíme do chladničky.

Teraz želatínu jemne prihrejeme, aby sa roztopila. Necháme minútku schladnúť, keby sme hneď do teplej želatíny naliali Strongbow, veľmi by penil. Potom dobre premiešame a počkáme 5 - 10 minút. Keď vidíme, že želatína začína hustnúť, pomaly po lyžičkách ju pridávame na dezert. Tým, že je dezert vychladený, mala by želatína pomaly tuhnúť. Ak je príliš riedka a steká po bokoch, počkajte ešte pár minút. Snažime sa poliať všetky jahody želatínou, aj keď vyčnievajú nad úroveň pohára.

Dezer odložíme do chladničky aspoň na 15 minút a môžeme podávať.

Podobné recepty

Sendvič Monte Cristo

Škoricový chlieb s hrozienkami

Cheesecake s figami

Linguine s opečenými kuracími prsiami