Šuhajdy

Jednoduchý, rýchly dezert. Dokážu ho pripraviť aj deti, ktoré ho milujú.

Ingrediencie

200 g horkej čokolády 52%
3PL kokosový olej
½ hrnčeka arašidového masla
½ hrnčeka nasekaných orechov
½ hrnčeka náhrady kyslej smotany (kokosová kyslá smotana)

Postup prípravy

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s 1 PL kokosovým olejom. Do pripravených papierových košíčkov dáme po 1 lyžici roztopenej čokolády a necháme stuhnúť.

Kým čokoláda tuhne zmiešame arašidové maslo so zvyškom kokosového oleja a posekanými orechami. Ideálne je použiť arašidy, ale aj s vlašskými je to chutné. Potom dáme po lyžičke na stuhnutú čokoládu. Znova necháme trochu ztuhnúť.

Zvyšok čokolády, ktorá nám zostala zmiešame s kyslou kokosovou smotanou a dáme po lyžičke na každý košíček. Môžeme dozdobiť čokoládovými hoblinkami, orechami, sušeným ovocím, čo má kto rád.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom