Sypaný tvarohový koláč

Recept mám od mojej starkej Betky, pripomína mi zlaté gymnazistické časy strávené u nich. Poobedná pohoda so šálkou mlieka a nenáročným, rýchlym, no zato prekvapivo návykovým koláčikom.

Ingrediencie

SYPKÁ ZMES:

3 hrnčeky hrubá múka

1/2 hrnčeka kryštálový cukor

1/2 hrnčeka práškový cukor

1 PDP



MOKRÁ ZMES:

3 vajcia

1 kg hrudkovitý tvaroh

1 /4 hrnčeka kryštálový cukor

1 vanilka

2 hrnčeky mlieka



ĎALEJ POTREBNÉ:

250 g maslo

škorica

Postup prípravy

1/2 masla vtrieme na veľký plech. Navrstvíme 60% suchej zmesi na plech, pridáme celú mokrú zmes, ďalej 40% suchej zmesi , posypeme škoricou a poukladáme plátky zo zvyšnej 1/2 masla. Pečieme pri 180 stupňoch cca 50 minút, dozlatova.

Na obmenu môžme urobiť aj verziu s jablkami. Použijeme iba 500 g tvarohu a cca 1 kg postrúhaných jabĺk. Sypká zmes je rovnaká, miesto mokrej zmesi, vylejeme na tvaroh a jablká rozmiešané 3 vajcia s 3 dcl mlieka. Dobrú chuť !

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom