Syrové slimáčiky

Ingrediencie

Potrebujeme na cesto:

450 g polohrubej múky

250 g tuku

1 ČL práškový cukor

2 ČL soli

1 ČL PDP

2 dcl mlieka

Plnka:

250 g masla

200 g tvrdý syr strúhaný

korenie – mletá paprika, grilovacie korenie, korenie na gyros… podľa vašej chuti

Postup prípravy

Z múky, tuku, cukru a soli, mlieka a PDP vypracujeme vláčne cesto. Rozdelíme ho na 6 rovnakých dielov a dáme ich do chladničky stuhnúť na 1 až 2 hodiny. Pripravíme plnku. Do zmäknutého masla primiešame strúhaný syr, korenie a dobre premiešame.

Vychladnuté cesto vyvaľkáme na tenko, cca 4-5 mm a potrieme plnkou. Naplnené cesto zrolujeme do rolády a nakrájame na 1 - 2 cm rezy. Môžeme ozdobiť sezamom. Poukladáme ich na papier na pečenie vo väčších rozostupoch. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 15 - 20 minút, kým slimáky nie sú zlatisté.

Podobné recepty

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz