Syrovo orechové chipsy

Chutné ku krémovej polievka, quacamole alebo aj len tak k vínku.

Ingrediencie

100 g tvrdého syra
6 PL mletých orechov (lieskovce alebo mandle)
soľ, mletý kardamon, muškátový oriešok

Postup prípravy

Tvrdý syr nastrúhame na jemno. Najlepší je taký, ktorý sa jemne topí, ale aj tak drží po kope. Zmiešame ho s mletými orechmi. Lieskovce a mandle majú jemnú chuť, ktorá chuť syru doplní. Pridávajte ich postupne a miešajte. Radšej dajte menej ako viac, orechy sa totiž zvyknú pripekať. Dochutíme štipkou soli, kardamonom a muškátovým orechom.

Rukami dobre premiešame, aby orechy obalili strúhaný syr. Panvicu rozpálime, vytrieme kvapkou oleja, aby bol povrch len šmykľavý, nie aby bolo olej vidno. Malé hromádky syra roztlačíme v dlani na placky o veľkosti asi 2 - 4 cm. Rýchlo opečieme z každej strany. Otáčame ich opatrne, aj na nepriľnavý povrch sa jemne prilepia, keď vidíme, že povrch sa začína topiť. Netreba ich dlho piceť približne minútku z každej strany, záleží od veľkosti a hrúbky chipsu. Čím je chips tenší, tým sa rýchlejšie spraví.

Ak chcete môžete rozpáliť rúru na 170°C, na plech dajte papier na pečenie a naň dajte kôpky syra, ktoré ste v dlani roztlačili na placky. TReba ich však strážiť, aby sa nepripiekli. pečieme ich do zlatista, ak budú hnedé budú horké.

Podobné recepty

Halušky so špenátom

Krémové rigatoni

Banány v lievancom cestíčku

Semolinové špagety so špenátovou omáčkou