Tagliatelle s hríbikmi a panenkou

Ingrediencie

400 g tagliatelle
250 g hríbov
500 g bravčovej panenky
125 ml smotany na varenie
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 PL škrobovej múčky
soľ, mleté čierne korenie

Postup prípravy

Cestoviny vložíme do vriacej vody. Nezabúdajme, že vody má byť veľa, aby v nej cestoviny plávali. Voda má byť slaná ako voda v mori, preto sa nebojte a pokojne na toto množstvo pridajte 1 polievkovú lyžicu soli. Cestoviny varíme 7 - 10 minút, riaďte sa pokynmi na obale cestovín. Keď sú uvarené naskus, scedíme ich.

Cibuľku nakrájame nadrobno a speníme ju na oleji v panvici. Pridáme očistené hríbiky nakrájané na plátky a podusíme ich, potom ich zalejeme smotanou na varenie a pridáme roztlačený cesnak.

Smotanu necháme zovrieť a chvíľu ju varíme na slabom ohni, aby sa zredukovala. V malom zaváraninovom pohári roztrepeme lyžicu škrobu s trochou studenej vody a pridáme k smotane. Premiešame a necháme zovrieť. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Rozpálime si panvicu na grilovanie. Panenku nakrájame na asi 2 cm hrubé plátky, ktoré osolíme. Kto chce môže zapojiť fantáziu a použiť korenie na grilovanie, alebo údenú mletú papriku. Plátky panenky prstami roztlačíme a rýchlo opečieme z každej strany, približne po 2 - 3 minútach.

Do taniera naložíme porciu cestovín, polejeme ich hríbovou omáčkou a na vrch poukladáme plátky panenk

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom