Tagliatelle s vínovo-hubovou omáčkou

Ingrediencie

250 g cestoviny tagliatelle
1 pór
250 g huby
2 PL maslo
200 ml biele víno
100 g parmezán
muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie

Postup prípravy

Pór nakrájame na tenké kolieska. Huby očistíme, v prípade potreby opláchneme vo vode. Nakrájame ich na tenké plátky, alebo na menšie kúsky. Na veľkej panvici rozpálime maslo. Pór a huby podusíme za stáleho miešania asi 5 minút. Osolíme a okoreníme. Pridáme biele víno na miernom ohni asi 6-8 minút povaríme. Prisypeme strúhaný syr a ak je omáčky málo, pridáme vodu, v ktorej sa varia tagliatelle. Potom ju dochutíme čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom.

Tagliatelle uvaríme al dente podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vody. Potom ich scedíme, necháme odkvapkať, neprelievame studenou vodou. Hneď ich premiešame s hubovou omáčkou a posypeme syrom.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom