Talianske vytláčané keksíky

Talianske vytláčané keksíky z kukuričnej múky z regiónu Piemont v severnom Taliansku. Nie sú veľmi sladké a preto glazované čerešničky im dodajú tú správnu chuť. K ich výrobe potrebujeme strojček/lis na keksíky.

Ingrediencie

2/3 šálky zmäknutého masla
1/3 šálky cukru
2 veľké vajcia
1 a 3/4 šálky pšeničnej hladkej múky
2/3 šálky kukuričnej hladkej múky
3 kvapky olejová aróma vanilková
5 kvapiek olejová aróma mandľová
červené kandizované čerešne

Postup prípravy

Najskôr vymiešame cukor s maslom dopenista. Do nadýchanej bielej peny primiešame najskôr jedno vajce a potom druhé.Spolu s vajíčkami primiešame mandľovú a vanilkovú arómu. Ak sa vám nepodarí maslo celkom rozmiešať a zostanú hrudky, nevadí. Začnite postupne primiešavať zmiešanú pšeničnú a kukuričnú múku. Múku zapracovávame do cesta vareškou. Nakoniec dáme cesto na 15 minút do mrazničky, alebo na 30 minút do chladničky, aby sa vychladilo.

Vyberieme správne zdobítko do lisu. Malo by vytvoriť kvetinku s voľným stredom, kam vsadíme čerešničku. Kvetinky vytláčame na plech, ktorý sme vymastili a vysypali múkou. Nemusíme ich ukladať s veľkým rozostupom, veľmi nenarastú. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 10 minút. Dáme pozor aby sme ich celkom nevysušili. Skladujeme v plechovej škatuli.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom