Tarator

Táto osviežujúca uhorková polievka pochádza z Bulharska. Najlepšia je odstáta a dobre vychladená.
Mnohým pripomína grécke tsatsiky.

Ingrediencie

2 veľké šalátové uhorky
250 m kokosová kyslá smotana
1 hrsť kôprovej vňate
1 strúčik cesnaku
soľ, mleté čierne korenie, olivový olej

Postup prípravy

Uhorky pozdĺžne rozrežene a zbavíme jadierok. Nahrubo ich nastrúhame do kyslej smotany. Ak nemáte problém s laktózou použite biely jogurt.

Primiešajte roztlačený cesnak, olivový olej a nasekanú kôprovú vňať. Dochutíme soľou a mletým korením. Necháme najlepšie cez noc vychladiť v chladničke. Podávame s kúskami uhorky.

TIP polievku môžete posypať orechami, ktoré krátko opečiete na suchej panvici.

Podobné recepty

Karfiolová krémová omáčka na cestoviny

Čokoládovo pekanové cookies

Smažená ryža s bravčovým mäsom

Chrumkavé patizónové placky