Tekvicová kocka

Ingrediencie

½ hrnčeku pohánkovej múky
½ hrnčeku rozmixovaných ovsených vločiek
½ slnečnicových semienok
½ kokosový cukor
½ hrnčeka olivový olej
½ hrnček kokosového mlieka
3 vajcia
1 ČL sódy bikarbóny
2 ČL mletej škorice
Tekvicová plnka: 150g tekvice, šťava z ½ citróna, šťava z ½ pomaranča, 3 PL cukru, 2 ČL škorice, štipka kardamónu, 2 plátky želetíny
Pudingová plnka: 1 zlatý klas, 4 PL cukru, 1 ČL škorice, 300 ml mlieka

Postup prípravy

Najskôr si pripravíme tekvicovú plnku. Nastrúhame na hrubom strúhadla tekvicu, pridáme šťavu z citróna a pomaranča, cukor, škoricu a kardamu. Necháme zmes prevrieť a potom stíšime oheň a povaríme asi 5 minút, aby bola tekvica mäkká, ale nemusí sa rozpadávať. Potom zmes odstavíme a necháme vychladnúť.

Kým chladne pripravíme si želatínu z 2 plátkov podľa postupu na obale. Zmiešame s tekvicovou hmotou až pred navrstvením na upečený korpus. Rozmixujeme ovsené vločky a slnečnicové semienka, zmiešame z ostatnými sypkými surovinami na cesto. Vajcia zmiešame s olejom a mliekom, zalejeme sypkú zmes. Všetko premiešame vidličkou alebo vareškou.

Potom zmes vylejeme do formy (24 x 21 cm) vystlanej papierom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 25 minút, kým cesto nie je zlatisté. Vyberieme ho necháme vychladnúť.

Následne zmiešame tekvicovú hmotu so želatínou a navrstvíme na korpus. Necháme stuhnúť v chladničke. Ak nemáme veľkú vrstvu tekvice, tak nám stuhne kým uvaríme hustý puding.

Zlatý klas zmiešame s cukrom a škoricou, premiešame s mliekom a dáme variť podľa návodu na obale. Keď nám puding stuhne, navrstvíme ho na tekvicovú plnku, ktorá nám zatiaľ stuhla v chladničke. Keď puding vychladne, môžeme ho nechať dotuhnúť v chladničke.

Podobné recepty

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz