Tekvicové latté

Zahrejte sa korenistým tekvicovým latté.

Ingrediencie

150 g tekvicového pyré
250 ml plnotučného mlieka
50 ml espressa
1 PL kokosový cukor
1/3 KL mletá škorica
1/4 KL mletý zázvor
po štipke z mletého kardamonu, muškátového oriešku, mletých klinčekov
šľahačka na zdobenie

Postup prípravy

UVaríme espresso. Ak nemáme tekvicové pyré, tak si ho uvaríme z dužiny tekvice, nakrájanej na kocky a rozmixujeme ju.

Tekvicové pyré zmiešame z korením a mliekom. Povaríme asi 3 minútky, nemusí nám to vrieť.

Do hrnčeka nalejeme pyré, zalejeme ho espressom. Môžeme sa pokúsiť vytvoriť dvojfarebnú vrstvu, ale pokojne môžeme aj zamiešať. Dozdobíme šľahačkou a posypeme škoricou.

Podobné recepty

Tekvicové buchtičky

Pršteky múmie

Pizza múmie

Strašidelná pizza