Tekvicové placky so syrom

Ingrediencie

1 ks maslovej tekvica
2 strúčiky cesnaku
60 g pecorina
2 ks vajce
1 PL hladká múka
1 hrsť píniových orechov
soľ, mleté čierne korenie, kari korenie, mletý koriander, škorica, vločky čili paprika

Postup prípravy

Tekvicu nahrubo nastrúhame, pridáme k nej roztlačený cesnak, nastrúhaný syr pecorino a žĺtka. Píniové oriešky nasekáme nadrobno a vmiešame do zmesi.

Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a tiež ho vmiešame. Dochutíme korením a soľou. Škoricu pridávajte po štipkách, nebojte sa jej, dodá exotickú chuť, ktorá vás v plackách prekvapí. Kto nemá rád štiplavé, vločky čili vynechá.

Zahustíme múkou, ak je treba. Na panvici zohrejeme olej, nemusíme dať veľa, placky v ňom nemusia plávať.

Lyžicou naberáme zmes a priamo na panvici tvoríme placky o veľkosti približne 4 - 5 cm. Opekáme z každej strany asi 3 - 5 minút, podľa veľkosti, do zlatista. Podávame samotné, alebo ako prílohu k mäsu.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom