Torta s vanilkovým krémom a ovocím

Túto tortičku som vymyslela na 1. meninky našej Sofky. Lahodné spojenie smotanovo-vanilkového krému, nadýchanej piškóty a kyslastá chuť lesného ovocia.

Ingrediencie

CESTO:
4 vajcia
125 g práškový cukor
80 g polohrubá múka
1 Zlatý klas
1 ČL PDP
štipka soli

KRÉM:
500 ml mlieko
1 vanilkový cukor
2 vanilkové pudingy
200 g maslo
práškový cukor podľa chuti
500 g mascarpone
citrónová kôra

POLEVA:
300 g lesné ovocie
100 ml voda
2 ČL škrob

Postup prípravy

Vajcia vyšľaháme 5 minút do peny, pridáme cukor a šľaháme 5 minút. Ručne primiešame múku, PDP, Zlatý klas a soľ. Upečieme vo vystlatej tortovej forme (23cm) pri 200 stupňoch 5 minút, následne pri 180 stupňoch 20 minút.

Uvaríme puding. Necháme ho vychladnúť. Vyšľaháme maslo s cukrom do peny. Primiešame vychladnutý puding a na koniec mascarpone.

Na polevu rozvaríme ovocie, ale necháme v ňom väčšie kúsky, následne zahustíme vodou so škrobom. Polievame vychladnutú tortu, mierne vychladenou polevou. Dobrú chuť !

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom