Treska na paradajkách

Ingrediencie

350 g tresky
2 PL olivový olej
cherry paradajky alebo paradajky v plechovke
1 citrón
petržlenová vňať, kapary, soľ, mleté korenie štyroch farieb

Postup prípravy

Rybu osušíme papierovou utierkou. Na panvicu s kovovou rúčkou dáme olivový olej a keď sa zohreje pridáme ryby nakrájané na porcie. Rýchlo ich opečemie z oboch po 3 - 5 minút do zlatohneda, záleží od veľkosti.

Pridáme k rybe paradajky, vňať, kapary a trochu citrónovej šťavy. Celú panvicu dáme do rúry. Pečieme približne 5 až 10 minút na 200 stupňov, kým nebude ryba úplne upečená. Zistíte to tak, že sa mäso bude dať ľahučko od seba oddeľovať vidličkou „na vločky“.

Podávajte s dusenou ryžou, quinou, bulgur, zeleninovým šalátom, batátmi.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom