Tuniakové fašírky

Ingrediencie

1 konzervu tuniaka v olivovom oleji
2 PL kukuričnej strúhanky
štava z citróna
2 vajcia
1 menší strúčik cesnaku
1/2 hrnčeka nastrúhaného parmezánu
soľ, čierne korenie

Postup prípravy

Vajcia rozdelíme a z bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. V druhej miske zmiešame zliateho tuniaka so žĺtkami, pridáme roztlačený cesnak, kukuričnú strúhanku a parmezán. Zakvapneme citrónovou šťavou, stačí pár kvapiek. Potom túto hmotu spojíme s bielkovým snehom. V tejto chvíli sa môžeme rozhodnúť, či spravíme placky alebo fašírky.

Ak sa rozhodneme pre placky, ktoré sú zdravšou alternatívou, vytvarujeme ich lyžicou na vymastený a kukuričnou múkou posypaný plech. Pečieme ich vo vyhriatej rúre na 200 stupňov približne 15 - 25 minút, kým nie sú zlaté.

Ak chceme fašírky pridáme do hmoty toľko kukuričnej strúhanky, aby bola hmota tak hustá, že z nej vieme vytvarovať fašírku. Potom fašírku obalíme v strúhanke a vypražíme v rozohriatom oleji približne 3 - 5 minút z každej strany.

Podávame buď samotné, alebo so šalátom, s pečenými zemiakmi. Môžeme k nim podávať jogurtový dip, ale aj s paradajkovým si na nich pochutíte.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom