Turecká káva

Príbeh kávy 𝑲𝒅𝒆 𝒔𝒂 𝒗𝒛𝒂𝒍𝒂 𝒌𝒂́𝒗𝒂 nájdete medzi našimi článkami.

Ingrediencie

50 ml vody
1 ČL najjemnejšej kávy zomletej až na prach
½ ČL cukru
štipka mletého kardamónu

Postup prípravy

Turecká káva sa pripravuje v malej džezve s držadlom vyrobenej z tepanej medi alebo z hliníka. Všetky suroviny pridáme do kanvičky, premiešame a necháme zovrieť. Keď sa začne dvíhať pena, kanvičku dáme preč z ohňa a prudko klepneme dnom o pevný podklad, aby pena spadla. Tento postup opakujem ešte dva razy. Kávu potom nalejeme opatrne do šálky tak, aby pena bola navrchu.

Podobné recepty

Halušky so špenátom

Krémové rigatoni

Banány v lievancom cestíčku

Semolinové špagety so špenátovou omáčkou