Tvarohová vianočná štóla

Ingrediencie

500 g polohrubej múky
1 PDP
250g ricotty
2 vajcia
150 g práškového cukru
1 Vanilkový struk
125g masla
50 g nasekaných mandlí
50 g nasekaných lieskových orechov
100 g sušeného ovocia
100 g kandizovaného ovocia

Poleva
4 PL roztopeného masla
6 PL práškového cukru

Postup prípravy

V miske zmiešame ricottu so zrniečkami z vanilkového struku, pridáme vajcia. Múku s práškom do pečiva a práškovým cukrom premiešame a preosejeme na dosku. Spravíme do nej jamku a vejeme ricottovú zmes. Pridáme na drobné kocky nakrájané zmäknuté maso. Celú zmes jemne premiešame, aby sa spojila. Prisypeme drvené alebo posekané mandle, sušené ovocie. Ďalej pridáme nakrájané kandizované ovocie.

Následne cesto dobre vypracujeme, aby bolo kompaktné. Vytvarujeme do tvaru štóly, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme odpočívať prikryté bavlnenou utierkou asi 30 minút. Vyhrejeme rúru na 200 °C a na najnižšej priečke pečieme približne 1 hodinu. Keď je štóla upečená, potrieme ju roztopeným maslom a cez sitko ju posypeme nahrubo práškovým cukrom.

Podobné recepty

Sendvič Monte Cristo

Škoricový chlieb s hrozienkami

Cheesecake s figami

Linguine s opečenými kuracími prsiami