Tvarohový kivi dezert

Jednoduchý nepečený dezert s chuťou citrónu a kivi.

Ingrediencie

Plnka:
250 g ricotty
4 plátky želatíny
6 ČL citrónovej šťavy
5 ČL cukru
2 kivi

Korpus:
200 g piškót/keksov
4 PL medu
200 g masla

Postup prípravy

Keksy alebo piškóty rozmixujme na drobno. Maslo roztopíme na miernom ohni a primiešame k nemu med. KEď sa roztopí, zmiešame ho z keksami a natlačíme do tortovej formy o priemere cca 20 cm. Potom necháme v chladničke stuhnúť.

Plátky želatíny namočíme do vody a keď nabobtná, prihrejme na miernom ohni, aby sa roztopila. Ricottu zmiešame s citrónovou šťavou a cukrom. Na záver primiešame želatínu.

Kivi ošúpeme a nakrájame na plátky o hrúbke cca 3mm. Potom ich rozdelíme na štvrtinky a poukladáme okolo formy. Vylejeme do formy ricottovú zmes a dáme do chladničky zatuhnúť aspoň na hodinku. Po hodine dezert opatrne vyberieme z formy a podávame.

Podobné recepty

Jahodová torta so želatínou

Baklava s mandľami

Focaccia kysnutá cez noc

Karamelové hniezda