Tvarožník

Receptík rokmi odskúšaný a obľúbený, pre nás tvaroho-filov 🙂

Ingrediencie

CESTO:
200 g hladká múka
100 g maslo
3 PL práškový cukor
1 vanilka
2 žĺtky
2 PL kyslá smotana
1 PDP
citrónová kôra

PLNKA:
750 g hrudkovitý tvaroh
100 g kryštálový cukor
2 vanilky
3 vajcia
citrónová kôra
kyslá smotana- zvyšok kelímku z cesta

PENOVÁ ČIAPKA:
4 bielky
100 g kryštálový cukor

OSTATNÉ:
marhuľový lekvár

Postup prípravy

Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme 20 minút chladiť v chladničke. Dáme ho na plech, popicháme vidličkou a pečieme pri 180 stupňoch 10 minút.

PLNKA: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme ostatné suroviny a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Vylejeme na predpečené cesto a dopekáme 20 minút.

PENOVÁ ČIAPOČKA: Vyšľaháme bielka s cukrom a ozdobne nastriekame na upečený koláč. Dáme zapiecť do rúry pri 150 stupňoch na cca 15-20 minút.

Po vychladnutí dáme do nastriekaných mriežok marhuľový lekvár a necháme odstáť. Dobrú chuť !

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom