Valentínska pizza ღ

Obloženie pizze si môžeme prispôsobiť podľa našej chute, šunka, tuniak, syr. Podstatné je, že ju pripravíme s láskou a keď sa nám podarí vytvarovať aj cesto do tvaru srdca, tak to naša polovička určite ocení. ღ ღ ღ

Ingrediencie

Cesto:

400 g hladká múka

1 sušené droždie

1/2 ČL cukor

1/2 ČL soľ

2 PL olivový olej

1 pohár vlažnej vody

paradajkové pesto

150 g salámu

50 g syra
1 paradajka

Postup prípravy

Droždie nasypeme do vlažnej vody a jemne pocukrujeme. Hladkú múku, zvyšok cukru a soľ premiešame najskôr nasucho v miske. Potom pridávame olej a vlažnú vodu s droždím. Najskôr miešame vidličkou a keď sú všetky suroviny spojené, hnetieme ho rukami, kým sa z neho netvorí bochník a neodlepuje sa od stien misky.

Prikryjeme potravinárskou fóliou, zabalíme do utierky a necháme kysnúť na teplom mieste 30 - 60 minút. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem. Vyklopíme ho z misky na pomúčenú dosku a jemne prevaľkáme. Potom ho vytvarujeme do tvaru srdca a presunieme na vymastený a krupicou alebo kukuričnou múkou vysypaný plech.

Cesto potrieme paradajkovým pestom, alebo akoukoľvek omáčkou, ktorú máme doma. Posypeme strúhaným syrom. Môžeme použiť aj kombináciu viacerých syrov. Na syr poukladáme kolieska salámy a kolieska paradajky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C asi na 15 minút, kým okraje nezružovejú.

Podobné recepty

Orechovka podľa Adushe

Jahodovo ríbezľový džem

Džem jahodové mojito

Halušky so špenátom