Vanilkové srdiečka z odpaľovaného cesta

Ingrediencie

Cesto:


1/4 l vody


6 g masla


190 g hladkej múky


4 vajcia


štipka soli


Plnka:


1 zlatý klas


400 ml mlieko


50 g cukor


50 g maslo


1 ČL vanilkového exttaktu


200 ml cukrárenská šľahačka


1 PL práškový cukor.

Postup prípravy

Do vriacej vody s maslom a soľou vysypeme múku a za stáleho miešania varíme, kým sa nevytvorí kompaktné cesto. Cesto sa nemá lepiť ani na hrniec ani na varechu. Necháme ho vychladnúť a postupne po jednom doň vmiešame vajcia. Premiešame ručným šľahačom. Cukrárske vrecko naplníme cestom a tvarujeme srdiečka.

Tie ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút. na spodok rúry dáme hrnček s vodou a hneď rúru zatvoríme! Prvých 10 minút neotvárame dvierka, aby koláče nespľasli. Po upečení srdiečka necháme vychladnúť do polotepla a prekrojíme ich. Po vychladnutí naplníme plnkou.

Zo zlatého klasu, mlieka a cukru uvaríme puding podľa návodu na obale. Odstavíme z ohňa a za občasného miešania necháme vychladnúť. V miske vyšľaháme do hladka zmäknuté maslo s vanilkovým extraktom ručným šľahačom na najvyššom stupni. Potom postupne zašľaháme vychladnutý puding. V druhej miske vyšľaháme šľahačku s cukrom do tuha.

Plnku dáme do cukrárenského vrecka a plníme ňou rozkrojené srdiečka. Šľahačku nanesieme ako druhú vrstvu srdiečok. Na záver priklopíme vršok srdiečka a pocukrujeme.

Podobné recepty

Cheesecake s figami

Linguine s opečenými kuracími prsiami

Karfiolová omeleta v plechu

Muffiny Krvavé oči