Vanilkové srdiečka z odpaľovaného cesta

Ingrediencie

Cesto:
1/4 l vody
6 g masla
190 g hladkej múky
4 vajcia
štipka soli
Plnka:
1 zlatý klas
400 ml mlieko
50 g cukor
50 g maslo
1 ČL vanilkového exttaktu
200 ml cukrárenská šľahačka
1 PL práškový cukor.

Postup prípravy

Necháme zovrieť vodu s maslom a soľou. Preosiatu múku vysypeme do vriacej vody a za stáleho miešania varíme, kým sa nevytvorí kompaktné cesto. Cesto sa nemá lepiť ani na hrniec ani na varechu. Na dne zostáva tenká biela vrstvička a hruda cesta. Cesto necháme vychladnúť a postupne po jednom doň vmiešame vajcia. Premiešame ručným šľahačom. Cukrárske vrecko naplníme cestom a tvarujeme srdiečka.

Tie ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút. na spodok rúry dáme hrnček s vodou a hneď rúru zatvoríme! Prvých 10 minút neotvárame dvierka, aby koláče nespľasli. Po upečení srdiečka necháme vychladnúť do polotepla a prekrojíme ich. Necháme celkom vychladnúť a naplníme plnkou.

Plnku si pripravíme, kým chladnú srdiečka. Zo zlatého klasu, mlieka a cukru uvaríme puding podľa návodu na obale. Odstavíme z ohňa a za občasného miešania necháme vychladnúť. V miske vyšľaháme do hladka zmäknuté maslo s vanilkovým extraktom ručným šľahačom na najvyššom stupni. Potom postupne zašľaháme vychladnutý puding. V druhej miske vyšľaháme šľahačku s cukrom do tuha.

Plnku dáme do cukrárenského vrecka a plníme ňou rozkrojené srdiečka. Potom vrecko naplníme šľahačkou a nanesieme vrstvu šľahačky na plnku. Na záver priklopíme vršok srdiečka a pocukrujeme.

Podobné recepty

Rýchle slimáčiky s feta syrom

Domáce nanuky

Gaštanové palacinky s višňami

Pečené zemiaky