Varený hovädzí údený jazyk

Ingrediencie

600 g hovädzieho údeného jazyka
Bobkový list
5 bobuliek čierneho korenia
5 bobuliek nového korenia
horčičné semiačka
soľ
1 strúčik cesnaku
1 cibuľa
Voda

Postup prípravy

Jazyk vložíme do studenej vody a nasypeme tam korenie s bobkovým listom a soľ.

Cibuľu a cesnak očistíme, nekrájame a tiež pridáme k jazyku. Pomaly varíme približne hodinu.

Potom jazyk vyberieme, rýchlo schladíme a olúpeme.

Podávame nakrájaný na tenké plátky, buď teplý alebo studený.

K nemu môžeme podávať šalát coleslaw, kyslú kapustu, baranie roky, kyslé uhorky, alebo len zeleninový šalát.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom