Varený perník

Ingrediencie

250 ml mandľového mlieka
2PL kokosovej múky
1 PL chia semienok
1 PL med
½ ČL škorice
½ ČL anízu
Štipka kardamonu
1 ČL mandľový olej
4 sušené slivky
1 hrsť na drobno nasekaných mandlí

Postup prípravy

Slivky nakrájame na menšie kúsky a spolu s ostatnými surovinami zmiešame a v hrnčeku necháme prejsť varom, aby hmota zhustla.

Ak použijeme kokosové mlieko, varíme kratšie lebo je hustejšie.

Keď hmota začne hustnúť, dáme do pohára, ozdobíme mandľami a sušenou slivkou.

Necháme vychladnúť a podávame.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom