Vietnamská polievka Pho-Bo

Ingrediencie

2 ks väčšia špiková kosť
500 g hovädzí chvost
500 g falošná hovädzia sviečkovica
1 ks väčšia cibuľa
2 ks zázvor (cca 5 cm kúsok)
3 ks hviezdička anízu
2 ks palička škorice
3 ks kardamón
1 ks väčšia cibuľa
1 balíček ryžové rezance
4 ks šalotka
1 zväzok koriander
1 zväzok jarná cibuľka
1 zväzok vietnamská mäta
1 konzerva klíčky mungo
2 ks čili paprička
1 ks limetka

Postup prípravy

Kosti zalejeme studenou vodou, privedieme k varu a varíme asi 15 minút. Potom ich scedíme a dobre opláchneme, opäť zalejeme a dáme variť spolu s celou očistenou cibuľou a sviečkovicou. Pridáme polievkovú lyžicu soli a cukru a varíme 2 až tri hodiny v závislosti od veľkosti sviečkovice. Nezakrývame a príležitostne zozbierame bielkovinu z povrchu vývaru. Ak máme tlakový hrniec tak všetko v ňom varíme približne 45 minút.

Medzitým pozdĺžne nakrájame zázvor na plátky, cibuľu rozrežeme na polovicu a spolu s škoricou, anízom a kardamonom, všetko opečieme na suchej panvici. Takto sa zo surovín uvoľní viac chuti a arómy. Potom ich pridáme k vriacemu vývaru a varíme kým mäsko nezmäkne.

Ryžové rezance zalejeme vriacou vodou, kto chce pridá 1 čajovú lyžicu soli a necháme odstáť cca 7 – 10 minút, kým rezance nie sú jemné.

Dáme ich do misiek a zalejeme scedeným vývarom. Pridáme na plátky nakrájanú sviečkovicu, mungo klíčky, jarné cibuľky, nasekané čili, šalotku, bylinky a tesne pred podávaním pár kvapiek limetkovej šťavy.

Podobné recepty

Rýchle slimáčiky s feta syrom

Domáce nanuky

Gaštanové palacinky s višňami

Pečené zemiaky