Vínové koláčiky

Koláčiky, ktoré sa rozplývajú na jazyku. Tu platí pravidlo, čím jednoduchší recept, tým lahodnejší pokrm.

Ingrediencie

250 g maslo
300 g hladká múka
7 PL bieleho vína (rulandské šedé)

na obalenie:
1 ks cukor vanilínový/mandľový/rumový
kopcovitá lyžica práškového cukru

Postup prípravy

K zmäknutému maslu pridáme víno a hladkú múku. Vymiesime kompaktné cesto a dáme do chladu aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc.

Potom cesto vyberieme z chladničky, necháme ho chvíľu odstáť a rozdelíme ho na dva bochníčky. Na doske posypanej múkou vyvaľkáme cesto asi na 3 mm. Vykrajujeme koláčiky – hviezdičky, kvietočky, srdiečka a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C približne 10 - 12 minút.

Ešte teplé ich obalíme v cukrovej zmesi. Skladujeme v plechovej škatuli. Čím dlhšie stoja, tým sú chutnejšie....teda ak ich škriatkovia nepojedia skôr ako si gazdinka stihne všimnúť. ツ

Podobné recepty

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz

Lososové kocky