Vytláčané medovníky

K vytláčaným medovníkom potrebujeme drevené formičky, ktoré zoženiete v domácich potrebách alebo na remeselných trhoch.

Ingrediencie

650 g hladkej múky
250 g práškového cukru
50 g masla
150 g medu
4 žĺtky
1 kávová lyžička perníkového korenia
2 kávové lyžičky sódy bikarbóny
4-5 polievkových lyžíc mlieka

Postup prípravy

Všetko zmiešame rukami v miske, potom premiesime na doske, kým cesto nie je vláčne. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme stáť aspoň 24 hodín pri izbovej teplote.

Odstáte cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 - 1 cm a vytláčame do drevených formičiek. Formičky aj cesto dobre pomúčime, aby sa cesto neprilepilo. Vyberieme ich prudkým úderom o dosku. Medovníčky potom ukladáme na rozohriaty plech potretý olejom.

Pečieme 6 – 7 minút na 150 – 170 °C. Pozor! Čím dlhšie pečiete, tým tuhšie medovníčky budú. Po upečení ešte teplé potrieme rozšľahaným vajíčkom.

TIP: Ak budete robiť medovníčky s deťmi, cesto nevaľkajte. Nechajte deti nech si spravia z cesta guľku a tú roztlačia do formičky. Nezabúdajte dobre pomúčiť aj cesto a formičku pri každom použití.

Podobné recepty

Cheesecake s figami

Linguine s opečenými kuracími prsiami

Karfiolová omeleta v plechu

Muffiny Krvavé oči