Zapečené údené mäso

Tento recept je skvelý v každom ročnom období, dá sa k nemu použiť akákoľvek zelenina.
My sme použili hrášok, mrkvu, brokolicu a zelenú časť z póru.
Taktiež údené mäso môžete použiť krkovičku, stehno, koleno, proste to čo máte radi.

Ingrediencie

300 g údené mäso

4 vajcia

150 g cestoviny

cca 300 g sezónnej zeleniny

60 ml smotana

150 g nastrúhaný syr

1 cibuľa

1 PL masť

mleté čierne korenie

soľ

Postup prípravy

Najskôr si uvaríme údené mäso. ak máme uvarené, stačí ho nakrájať na menšie kocky. Uvaríme cestoviny podľa návodu. Cibuľu nakrájame na mesiačiku a opečieme do sklovita na masi. Pridáme k nej na drobn nakrájané dve mrkvy, asi 10 cm na kolieska nakrájaný pór, približne 2 hrste blanšírovanej brokolice a na koniec pol hrnčeka hrášku. Keď je zelenina jemne podusené, asi tak na skus, primiešame na kocky nakrájané mäso, cestoviny a dochutíme soľou a korením.

Ak máme panvicu, ktorú môžeme dať do rúry, necháme všetko v nej a zalejeme ju zmesou vajíčka, smotany a strúhaného syra. Alebo zmes zeleniny a zmäsa premiestnime do zapekacej misky. Zmes by nemala byť zaliata až po povrch, mala by sa skôr obaliť vajíčkom a syrom ako v nich plávať. Pečieme v rozohriatej rúre na 190 °C asi 20 minút, kým sa vajíčko nestiahne a vrch pekne nezhnedne. Môžeme podávať s kyslou smotanou.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom