Zapečený karfiol s chrumkavou krustou

Ingrediencie

1 čerstvý stredne veľký karfiol
3 lyžice olivového oleja
1 stredne veľkú bielu cibuľu
4 stredne veľké zemiaky
4 vajíčka
150 g syru chedar
3 lyžice smotany na šľahanie
soľ, maslo, mleté čierne korenie

Postup prípravy

Karfiol očistíme, umyjeme, nakrájame na malé ružičky a varíme v osolenej vode do zmäknutia. Medzitým na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme nahrubo nastrúhané surové zemiaky a chvíľu orestujeme.

Keď je karfiol uvarený, necháme ho chvíľu vychladnúť. Potom ho zmiešame s cibuľkou a zemiakmi, 2 vajíčkami, nastrúhaným syrom chedar, nasekanou petržlenovou, pridáme koreniny a osolíme. Celú hmotu premiestnime do vopred maslom vymastenej sklenenej zapekacej misy.

Zvyšné 2 vajíčka rozmiešame so smotanou, potom tekutinou polejeme vrch cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 25 až 30 minút.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom