Nakladané kvasené uhorky

Ak ste milovník kvasákov, tento recept oceníte. Vaše obľúbené kvasáky môžete mať celoročne.

Ingrediencie

uhorky na zaváranie (skôr bucľaté)
1 l vody
1 PL kopcovitá soli
kôpor

Postup prípravy

Vodu necháme zovrieť, pridáme soľ a necháme vychladnúť. Uhorky umyjeme a naukladáme na stojáka do pohárov na zaváranie. Na vrch každého pohára položíme trocha kôpru a zalejeme vychladnutým nálevom. Uhorky vybrajte skôr väčšie a bacuľatejšie ako drobné a tenké. Tie si nechajte na klasické zaváranie.

Poháre použite na klasické viečka, nie so závitom. Keď ich zaviečkujeme, pokladáme poháre do hlbokého plechu a necháme ich 14 dní v tmavej izbe, nesmie na ne svietiť slnko.

V pohároch nastane fermentovanie a tekutina bude vytekať spod viečok. Nezľaknite sa, je to v poriadku. Po 14 dňoch poháre očistíme a môžeme uložiť do pivnice. Kvas sa časom usadí na dne pohára a vytvorí biely pás, nálev tak zostane číry.

Takto pripravené kvasáky vydržia aj do ďalšej sezóny - ak ich nezjete skôr ㋡

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom