Zelená polievka

Ingrediencie

2 PL olivový olej
1 ks väčšia cibuľa
1/2 ČL himalájska soľ
2 ks cuketa
1 ks brokolica
1 hrsť zelený hrášok
1 KL zeleninové ochucovadlo bez soli
1 KL sušený cesnak
1 hrste petržlenová vňať
1 hrsť zelerová vňať
1 hrste čerstvý koriander
½ hrste mäty

Postup prípravy

V hrnci zahrejeme olej a opražíme cibuľu do zlatista. Jemne posolíme a restujeme asi 3 minúty. Potom pridáme na kocky nakrájanú cuketu, na ružičky rozdelenú brokolicu a zelený hrášok, ak je mrazený, pridávame ho až keď je ostatná zelenina uvarená, pred mixovaním. hutí so syrovými krekrami.

Všetko zalejeme vodou (akurát nad úroveň zeleniny) a pridáme ochucovadlo zo sušenej zeleniny a sušený cesnak. Polievku privedieme k varu a povaríme asi 10 minút.

Potom odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť asi pol hodinku.

Mixujeme opatrne, aby sme sa neobarili, môžeme po častiach, napríklad vždy niekoľko žufaniek teplej polievky a pridávame k nim petržlenovú vňať, lístky koriandra, zelerovú vňať a mätu.

Podávame so semiačkami, napríklad so slnečnicovými a s opečeným chlebíkom. Ak podávame polievočku deťom, najlepšie im chutí so syrovými krekrami.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom