Zelené lievance

Tieto lievance sú na slano. Môžete ich podávať s rybacou alebo mrkvovou nátierkou, so šunkou, s čerstvou zeleninou. Skvele sa hodia ako raňajky alebo ako predjedlo na piknik.
ღ Recept je bezvaječný a bezlepkový a bezlaktózový. ღ

Ingrediencie

1 hrnček bezlepkovej múky universal Liana (alebo chlebová múka)
1 hrnček vody
4 PL zeleného pesta
soľ, olivový olej

Postup prípravy

Všetky suroviny zmiešame v miske na hustejšiu kašu a necháme odstáť aspoň 5 minúť.. Lievance opekáme na horúcej panvici potretej olejom. Robíme skôr menšie lievance, aby sa dobre prepiekli.

Ak nemáme pesto, môžeme si ho vyrobiť s akýchkoľvek zelených byliniek. Napríklad hrsť medvedieho cesnaku, bazalky, alebo zmiešame bylinky ako tymián, petržlenová vňať a pažitka. Toto dáme do mixéra s jedným strúčikom cesnaku a lyžicou olivového oleja a dobre premixujeme, pridáme píniové oriešky alebo aj mandle a rozmixujeme na pastu. Toto všetko pridáme do lievancov a tým im dodáme originálnu chuť.

Podobné recepty

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom

Kapustové placky

Hrozno Gin Spritz