Zelené palacinky

Zelené placnky si môžete pripraviť z vašich obľúbených byliniek, pridať poľný šalát, či listy karfiolu. Nemusia byť vždy zelené od špenátu 🙂
Navyše náš recept je bezlepkový 🙂

Ingrediencie

150 g mix zelených byliniek alebo listov šalátu
500 ml mlieka (mandľového)
2 vajcia
150 g múky (pohánkovej)
50 g tapiokovej múky
soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, olej

Náplň:
250 g ricotty
hrsť bazalky
1 malý strúčik cesnaku
soľ, mleté čierne korenie, olej

Postup prípravy

Najskôr rozmixujeme bylinky. Ak máte pesto (bazakové, brokolicové, medvedieho cesnaku) pokojne použite to, ale dajte menej mlieka cca o 200 ml. My sme použili zmes - bazalky, zelerových listov, poľného šalátu. Ak pridávate medvedí cesnka, ktorý má ešte sezónu, počítajte s tým, že jeho chuť prerazí chuť ostatných byliniek.

Rozmixované byinky primiešame do mlieka a postupne primiešame aj múku a korenie. Nakoniec vmiešame vajíčka a dochutíme soľou a korením. Palacinkovú zmes necháme odstáť asi 15 minút. Zatiaľ si vymiešame náplň na palacinky. Do ricotty pretlačíme cesnak a primiešame soľ a korenie. Na záver vmiešame nasekanú bazalku.

Panvicu rozpálime, potrieme olejom a robíme palacinky. Potom ich plníme ricottovou zmesou. Podávame s čerstvou zeleninou.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom