Zeleninové ratatoullie

Ingrediencie

1 cuketu
1 menší baklažán
1 malú tekvicu
4 veľké paradajky
1 PL olivového oleja
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
2 malé papriky
300 ml paradajkový pretlak
soľ a mleté čierne korenie
čerstvú alebo sušenú bazalku
1 PL olivového oleja (na poliatie)


Postup prípravy

Nakrájame cuketu, baklažán, očistenú tekvicu a paradajky na tenké, rovnako široké kolieska. Osolíme a odložíme stranou.

Na oleji podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak a na kocky nakrájanú papriku. Keď zelenina zmäkne, pridáme paradajkový pretlak. Osolíme, okoreníme a pridáme aj čerstvú alebo sušenú bazalku.

Hotovú omáčku premiestnime do zapekacej misy a zvisle (alebo našikmo) na ňu natesno ukladáme kolieska cukety, baklažánu, tekvice a paradajok.

Zeleninu polejeme olivovým olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov.

Pečieme 40 minút zakryté alobalom a ďalších 20-30 minút bez alobalu.

Podobné recepty

Brusnicový veniec

Mandľové krokantky

Rýchly falošný krémeš

Mrkvový koláč s tvarohovým krémom