Zelerové čipsy

Ingrediencie

1 stredne veľký zeler (koreň)
1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu
3 PL olivový olej
1 strúčik cesnaku
soľ, mleté korenie, korenie na grilovane….

Postup prípravy

Koreň očistíme a nakrájame na čo najtenšie látky a vložíme do marinády. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme syrom.

Pečieme pri trocha vyššej teplote, zeler nie je tak náchylný k pripečeniu. Vyhrejeme rúru na 220 - 200 stupňov, záleži od veľkosti a hrúbky plátkov. Ak máte medzi nimi aj menšie kúsky, radšej pečte pri nižšej teplote a vyberte ich skôr, aby nezhoreli.

Dajte pozor, aby boli plátky naozaj tenké, inak sa môže stať, že čipsy zostanú "gumové" lebo nebudú dopečené.

Podobné recepty

Rýchle slimáčiky s feta syrom

Domáce nanuky

Gaštanové palacinky s višňami

Pečené zemiaky